Thursday, August 19, 2010

25 facts

since this is the month of my 25th birthday, i'm going to share 25 facts about myself.it is not often that i share it,and it might not be interesting to u guys,but if u want to know me better,here it goes.(mcm la ade org nak knal.haha)

1. was born at hospital bersalin pulau pinang, at 30th August 1985, 11:59 p.m. (anak nyaris merdeka)

2. currently working as a tutor in human anatomy,FMHS,UPM.still writing my master thesis.taktau bila nak siap

3. i like to observe people. contoh kalo pegi shopping complex, suka berdiri kat koridor n tgk org kat tingkat bawah.macam2 ada...cara jalan,ada yg jalan ikot kotak la,ade yg nak pegang2 tangan tp malu2 la..sgt menarik.haha

4. i also like to speculate on people based on their looks, appearance, and behaviour.

5. love the smell of early morning, and like to watch the sunrise, but having problems waking up early

6. hard for me to talk about my own feelings, especially if it is related to emotion. prefer to keep it to myself. mayb the connection between my limbic system and brocha's motor speech area are interrupted somewhere.

7. i play football, futsal, sepak takraw, volleyball. loves to get all sweaty and adrenalin pumping.oh,basketball and bowling sometimes.

8. have many friends, ada ramai yg kenal mcm tu je,ramai yg rapat, but only selected few(boleh kira dgn sebelah tgn je kot) who i really trust enough to share my problems with.

9. hate driving in a traffic jam.seriously!

10. loves driving at nyte,while listening to redfm late nite love songs.sbb kereta tak byk, and very relaxing.kadang2 sanggup ambik jalan jauh balik rumah,even kena tol pon takpe.asal dpt drive cmtu,especially after a very stressful day. dan juga suka buang air besar tgh2 malam

11. loves outdoor activities and xtreme sports.suka mendaki gunung. dah naik gunung ledang (2x), gunung nuang (4x), gunung irau, gunung berinchang, gunung dato', gunung panti, gunung arong. suka tgk matahari terbit dari puncak gunung. suka udara segar atas gunung. suka ketenangan hutan.dah try absailing ngn flying fox byk kali,whitewater rafting pon dah.tinggal lg bungee jumping,paragliding,scuba diving.wooooohooooo!!

12. tak suka membazir. beli apa yg perlu je. suka menyimpan duet, tapi tak kedekut. tp jgn la korg pau aku pulak.

13. having problem saying 'no' to people when they ask for any favour.even at that time i also needed one myself.slalu fikir,'takpe,arini aku tolong org,esok lusa,diorg tolong aku balik".which actually doesnt work that way in this individualistic world nowadays.anyway,i'm more than happy to help.

15. paling benci bila org ckp bende separuh jalan.tgh cerita tiba2 'takpelah'. urgh!!!kalo takmo bgtau,boleh tolong jgn ckp tak?and this happen because i want to know everything. semangat inkuiri yg tinggi la.kate nak jd scientist kan..

16. always smile. because i believe greeting people with a smile wont do me any harm. and i think if i'm not here anymore, the image of me that people will have is me smiling at them =) oh..and sbb gigi aku jongang sket,so,lg senang senyum dri buat muka serius.haha

17. jarang keluar rumah kalo tak ade org ajak.prefer to be at home,online,tido.

18. mudah terasa.kalo tetiba aku senyap masa semua org tgh bising,tu mungkin sbb aku terasa dgn seseorg,ataupun aku mengantuk.tp bila org tanya,aku jawab,eh,takde pape,sambil senyum =)

19. menyusu badan sehingga umur 4 thn.mungkin sbb itu aku ada memori yg kuat kot.memori yg paling awal aku ade adalah time kecik,mayb umor 2-3 tahun kot.pegi berkelah kat batu feringgi,pastu aku jatuh kne batu,dahi benjol.sbb tu jendul smpi skrg.

20. senang rapat dgn org,tetapi susah utk betul2 suka kat org.

21. suka tgk benda2 cantek,termasuk perempuan cantek.haha.

22. some people said i'm gifted,ayat biase 'takpe,anep takyah study pon kompem result gempak'.noooo,its not like that.life doesnt work that way. it all require hard work,and i always work hard bila org tak nampak,study tgh2 mlm,mlm before exam pulun study tak tido mlm semua.yg org nampak hanya 'anep yg kuat tido'.mmg la,siang aku tido byk sbb aku suka berjaga mlm.if there are people around,i find it distracting and i cant concentrate.that is why i prefer to stay up when others are sleeping.

23. always see detail in things..kalo tgk muka org,slalu perasan if ade pape yg tak kne, ade brape jerawat kat muka org,kalo pompuan,tudung senget la,ade kotor sket kat pipi la...bende2 yg tak penting.haha.kalo assignment student ke,paper journal ke,slalu perasan kalo ade salah ejaan.padahal sendiri pon byk yg salah.

24. tidak suka menunggu.

25. i love my mum,and i really respect my dad.kerana sbb mereka,aku jd cmni skrg.igt lg time kecik,aku demam,ibu berjaga smpi tgh mlm semata2 nak tuam kepala aku smpi aku tido.ibu masak pon sedap.hehe.ayah pulak,sgt tegas dgn aku,igt lg mse kecik,kalo tak blek rumah pukol 7 mlm,talipinggang menanti.pernah jugak blek pukol 7 lbey,tgk beg2 baju aku dah ready depan pintu rumah.tunggu dpn umah smpi pukol 11 malam,bru ibu bukak pintu bg masuk bila ayah dah tido.haha..dlu mse darjah 6,ayah pernah marah "ko kalo nak maen bola,maen betol2 sampai boleh wakil malaysia!kalo tak,baik ko blajar betol2 sampai jd doktor!!"aku mmg igt ayat ni.sbb tu aku nak jd doktor.tp xdpt gak jd doktor.haih...takpela ayah,dpt doktor falsafah pon cukop la.and jd lecturer kat bakal2 doktor.hehe..and ayah jugak tak bg aku amik lesen motor mase form 4.sbb ayah ckp,'ko kalo amik lesen motor,mst ko jd matrempit nnt'.tp aku igt,ayah yg ajar nek basikal dlu mse kecik.hehe..oh oh..come to think of it,dgn my outgoing personality and suka bende2 extreme,aku rase mmg pon,slmt laa ayah tak bg aku amik lesen motor dlu..thank you ibu,thank you ayah.i'll be a better son after this..insyaAllah.

so,itulah 25 facts about me..sorila sbb panjang and ade byk facts yg tak menarek pon.haha..feel free to share yours too. =) dan oh.korg mesti tak perasan no 14 takde.sbb korg tak detail mcm aku.haha..so,fact no 14 adalah..ermm...aku suka melancong,tp takde duet..hehe.takde idea dah sbenarnye.tq sbb membace..

7 comments:

yatiesamsul said...

hey banyak nye benda betol. ko takyah tulis pon aku memang dah tau :p kite ade persamaan, suke tgk pompuan cantek. haha. lesbo. tp apesal aku nyusu smpai 3thn tp tak hebat menghapal pon, fail je sume :(

sifoo8 said...

huahahahahahhhauhauhahua... yati ok jer if la ko suka tengok pompuan.. no big deal

Hanief Khalid said...

haha..nnt nak stalk lg sila ajak aku.haha..ko kne nyusu sampai 4 tahun yatie,kurang setahun lg tu.ko sile laa menyusu lg.

Revathee said...

hi...hanief. best la baca blog awak:) i seriously enjoy it..keep writing..

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

holoh,baru 25 ke abg anep ni.
ingtkan dah tueeeee!

ok,here goes my comments:

1) tu la x sabar sgt, 1 minit je pun tggu.

4) we are definitely different anyway. i strongly think that we can't judge people based on the outer appearance and a big NO for a short period of time. 'cause i think it really needs a plenty of time to get to know a person.
well, 1st thought would be prejudice.

5) one more smell, bau hujan. =)

11) yes! org menang, dah buat scuba diving. yeay! abg anep kalah. yeay!

13)same problem here!

15) abg anep, nak tau kan....... eh,takpe la.
haha~

16)the simplest sedekah anyway.

19) kesian mak anda. ekeke~

23)wooo,bahaya gila jumpa ang anep ni, nnt jumpa tutup muka ah,.takut nnt die kira jerawat plak. ngee!

25)naik motor rasa cam naik helikopter wooo! hoho~

Hanief Khalid said...

jawa

1-bukan aku yg tak sabar2,jam kat bilik bersalin tu yg mati pukol 1159

4-i judged people,but i reserve my judgement to myself until i get to know him/her better

5-yep,love that smell also.

11-nnt nak g diving lg ajak la,kalo ade duet bole join.hehe

13-org baik,biase ah..

15-sgt benci occay!!haha

16-true2

19-sbb adik lahir bila abg umo 7 tahun,so bole la conquer ibu 4 tahun tu.haha

23-bukan jerawat je,tahi lalat kat muke pon abg kira.haha

25-tak terpengaruh.naik swift rase cm nek mercedes woo..hahaha

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

11) diving bawah sharks woo. chup, nak naik gunung WAJIB cakap taw! serius nak gila panjat gunung ni!

25) mengadanyaaaa! mentang2 la keter die swift arsenal. citt..
motor man utd la best.